25 Temmuz 2014 Cuma

Nar Çekirdeği Yağı, Yaşlılığı Tersine Çeviriyor...





Nar Çekirdeği Yağı

Geçmişten günümüze kadar bolluğun ve bereketin simgesi olan nar meyvası'nın latince ismi "Punica granatum" ve kabaca Fenike elması anlamına geliyor, kuraklığa dayanıklı bir tür olarak kurak iklimlerde, Akdeniz coğrafyasında, Güneydoğu Asya ve Tropikal Afrika’da yetişiyor. Günümüzde üretimi en çok İran, Hindistan ve Türkiye’de yapılmakta.

18. Yüzyılda Amerika’ya gelen nar 2000’li yıllarda ticari bir ürün olarak rağbet görmeye başlamıştır. Ayrıca Antalya’da bulunan Side ve İspanya’da bulunan Granada adlarını bu meyveden almıştır. 

Antik Yunan`dan, semavi dinlerin sonuncusu olan İslamiyet'e kadar tüm yaşayan ve yok olmuş inanış ve toplumsal kültürlerde 'Nar', yüz yıllardır bolluk, bereket ve doğurganlıkla iç içe anılıyor ve 'Nar tohumu', kutsal kitap metinleri içinde de geçiyor.

Zengin bir C vitamini kaynağı olduğu gibi ayrıca B vitamini ve potasyum da içerir. Nar ve ürünlerinin kalp sağlığı ve kanser araştırmalarında tedavi edici özellikleri tıp ve bilimsel alanda ortaya konmuştur.

Yüksek oranda E vitamini içeren nar çekirdeği yağı, "yaşlılığı tersine çeviren yağ" olarak tanımlanıyor, cilt kanserine karşı  ‘güvenli’ ve etkili koruyucu ajan olarak biliniyor.

Nar Çekirdeği yağı, yapısında, antioksidan özellikteki polifenoller, yüksek oranda E Vitamini, üç çift bağ konjuge yağ asitlerini (CLA ) bulunduran ender bitkisel kökenli yağlardandır.
Nar çekirdeği yağı dermatolojik kullanımlar  için  botanik bazlı bir kozmetik olarak tanımlanmakta. E vitamini ve polifenol içeriğinin zengin oluşu nedeni ile, doğrudan cilt bakımında rahatlıkla kullanılabiliyor.

Farklı bir güzellik iksiri olan  nar çekirdeği  yağı,  bakımsızlık, yaş ve hava etkilerinden dolayı bazı maddeleri kaybetmiş ve yıpranmış  ciltler için “acil çözüm” olarak görülmektedir. 

Nar çekirdeği yağı, bu ciltlerin onarımı, beslenmesi, nemlendirilmesi  ve cildin elastikiyetinin geliştirilmesinde olağanüstü sonuçlar verebilmekte.

Soğuk sıkma yöntemiyle ve yüzde yüz doğal ortamda üretilmiş meyveden elde edilmişse, cildin ihtiyacı olan maddeleri takviye ettiği gibi cildi yenileme etkisi de gösteriyor. Bu özelliğinden ötürü çok kullanılan Nar Çekirdeği Yağı cildi serbest radikallere karşı koruyarak cilt dokusunun daha pırıltılı ve elastik görünmesine katkıda bulunmakta.

Avucunuza damlattığınız 3, 4 damla nar çekirdeği nemli cildinize -yüz, boyun, tüm beden- akşamları hafif masaj yaparak sürebilirsiniz.




Hiç yorum yok :