16 Ocak 2014 Perşembe

Doğal Deodorant



Deodorant Nedir? Neden DOĞAL DEODORANT kullanmalıyız?
Deodorant sözcüğü, Latince koku anlamına gelen "odor" sözcüğü ile “uzaklaşma” anlamı veren "de-" ön ekinden oluşur ve “kötü kokuyu uzaklaştıran şey” anlamına gelir.
Lanaturel gerçek deodoranttır çünkü kötü vücut kokusunun gerçek nedeni olan terleyen bölgelerde bakteri üremesini durdurur. Kötü kokuları bastırmaya çalışmaz, oluşmasını önler. Vücut sağlığı için çok önemli olan terlemeyi engellemez.

Diğer Deodorantlar NASIL ETKİ EDER?
İçerdikleri parfüm ile halihazırda oluşmuş olan kötü kokuyu maskelemeye çalışır ve yine içerdikleri alkol ile derideki ter gözeneklerini küçültüp bakterileri öldürmeye çalışırlar, ancak deri tahriş olabilir ve etki süreleri kısadır. Bir diğer mekanizma ise deri gözeneklerinden geçebilen alüminyum çeşitleri (aluminium chlorohydrate, aluminium zirconium vb.) kullanmak suretiyle derideki ter gözeneklerini tıkayarak terlemeyi önleme (antiperspirant) etkisi yaratmaktır.
Bu da vücudun doğal dengesinin bozulmasına neden olur.

Lanuturel Doğal Deodorant Nasıl etki eder? Neden LANATUREL DEO kullanmalıyım?
Lanaturel ürünleri  sağlık açısından oldukça gerekli olan terlemeyi engellemeden kötü kokuya yol açan bakterilere karşı etkilidir.
Doğada saf hali ile bulunan ve molekül büyüklüğü nedeni ile deri gözeneklerinden geçemeyen Alum mineral tuzlardan oluşur. Vücudunuza uyguladığınızda, teninizde gün boyu kalacak görünmez bir mineral tabaka oluşturur.  Böylelikle bakterilerin oluşumunu ve ilerlemesini engeller, kötü koku oluşmaz ve teniniz rahatça nefes alır.
Ürünlerimiz tamamen doğaldır. Doğada göl ve dağlık alanlarda bulunan Pottassium Alum mineral tuzlarını içerir.
Lanuturel Deodorant, uzun ve itina gerektiren işlemler sonrası kristalleştirilir ve daha sonra elle şekillendirilir.
Lanuturel Deodorant;  Aluminium Chorohydrate, Alkol, yapışkan yağ,  silikon ve ya parfüm gibi vücuttaki ter bezlerini tıkayan maddeler içermezler.

Nasıl Kullanılır?
Deodorant taşını suyla hafifçe ıslatarak temiz cildinize iyice sürünüz.
Deodorant taşı, kullanıldıkça bir miktar eriyecektir. İdeal olan zamanlama banyo ya da duş sonrası deodorantı temiz cildinize hemen uygulamanızdır. Böylelikle kötü kokulara sebep veren bakteriler henüz oluşmamış olacak ve deodorant çok daha etkili olacaktır.
1 taş deodorant normal bir kullanım düzeyi için 12 ay yetecek miktardadır.

İçeriği:
Su, zeytin yaprağı suyu, bitkisel gliserin, mineral tuz, mısır şekeri sakızı.

Doğal Deodorant Özellikleri :
  • Aluminium Chlorohydrate İÇERMEZ !
  • Aluminium Zirconium İÇERMEZ !
  • Hiçbir Sentetik Koku Kimyasali İÇERMEZ !
  • Hiçbir Renk Verici Kimyasal İÇERMEZ !
  • Hiçbir Koruyucu İÇERMEZ !
  • Alokol İÇERMEZ !
  • Alerjik Bünyelilerin Dostudur.
  • Bayan kokusuz, Gül ve Lavanta kokulu çeşitleri
  • Erkek kokusuz ve Okaliptus kokulu çeşitleri vardır.
Doğal Deodorant İçeriği:
  • LaNaturel Doğal Deodorant Tamamen Doğal Mineral ve Bitkilerden Üretilmiştir.
  • Zeytin Yaprağı Suyu
  • Palmiye Ağacı Yağı Gliserini
  • Doğal Mineral Tuz
  • Mısır şekeri Sakızı
  • Bitki ve Çiçek Suları 
Doğal Deodorant Üstünlükleri :
  • LaNaturel Doğal Deodorant Doğal İçeriğinden Dolayı Birçok Üstünlüklere Sahiptir.
  • Tende Beyaz Kalıntı Bırakmaz.
  • Elbisede Leke Yapmaz.
  • Yapış Yapış Olmaz.
  • Ter Bezini Tıkamaz.
  • 24 Saat Güvenli ve Sağlıklı Koruma Sağlar.
  • Anti Alerjiktir.
  • Dermatolojik Olarak Test Edilmiştir.

Sıkça Sorulan Sorular  Merak ettiğiniz sorular ve cevapları.. 
  • Neden terleriz?  Vücut fonksiyonlarımızın normal şekilde işleyebilmeleri için bedenimizin belli bir ısıda kalması gerekir. Sağlıklı bir insanın vücut ısısı 36-37 derecedir. Sıcak ortamda bulunma, hareket etme, kalın giyinme gibi nedenlerle vücut sıcaklığının normalden daha fazla arttığı zamanlar vücut kendini soğutmak ister. Vücudun kendini soğutma mekanizması yani doğal kliması terlemedir. Terin vücut yüzeyinden buharlaşması sonucu derideki kılcal damarlar soğur ve bu serinleme etkisiyle vücudun ısısı normale dönerek dengelenir. Böylece sağlıklı yaşamımıza devam edebiliriz.     
  • Ter neden kokar?  Ter vücuttan çıktığı ilk anda kokusuzdur. Tenimizde doğal olarak bulunan bakteriler bu teri yerler. Bakterilerin teri yiyip sindirmesinden sonra oluşturdukları atık maddeler kokmaya başlar. Böylece terleyen bölgenin koktuğu hissedilir. Buna ter kokusu denir. Ter kokusu ve yoğunluğu insandan insana farklılık gösterir. Bu farklılığın sebebi kişinin yedikleri, içtikleri, duygu durumu, hormonları veya aldığı ilaçlar olabilir.     
  • Parfüm ve Deodorant arasındaki fark nedir?  Çoğu kişi bilmese de parfüm ve deodorant birbirinden tamamen farklı şeylerdir.   Parfümün işi “yalnızca güzel koku vermektir.” Parfüm vücuttaki kötü kokulara dokunmaz. Bu sebeple ter kokmayan, temiz vücutta kullanılmalıdır. Çünkü parfümün ter kokusunu durdurucu hiçbir etkisi yoktur. Ter kokan vücuda parfüm kullanıldığı zaman, ter kokusu ve parfüm kokusu birbirine karışır. Yani vücut parfüm kokarken aynı zamanda ter de kokmaya devam eder. Hangi koku güçlüyse o ön plana çıkar ve hoş olmaz.   Parfümün güzel kokusunun ortaya çıkması için bir şekilde terin kokmasının durdurulması sağlanmalıdır.    İşte terin kokmasını durduracak bu maddeye “deodorant” denir. Deodorantın kelime anlamı “koku önleyici” demektir.   Deodorantın tek amacı “ter kokusunu durdurmaktır.” Güzel koku vermek değildir. Güzel kokuyu parfüm verir.   Fakat günümüzde, müşteriler öyle istiyor denilerek, deodorantların içine sentetik koku kimyasal maddeleri katılmakta ve parfüme benzetilmeye çalışılmaktadır. Bu sentetik koku kimyasalları genelde kalıcı koku vermekten uzaktırlar ve kötü bir parfüm taklidi olmaktan öteye gidememektedirler.     
  • Deodorantlar kaç çeşittir?  Deodorantlar iki çeşittirler: Antiperspirant olanlar ve olmayanlar. Antiperspirant’ın kelime anlamı “terlemeyi durduran” demektir.   Antiperspirant olan deodorantlar ter bezlerini tıkayarak terlemeyi durdururlar. Oysa antiperspirant olmayan deodorantlar terlemeyi durdurmaz, düzenler.   Antiperspirant olan deodorantlar, ter bezi kanallarını tıkayarak terlemeyi keserler. Bu işlemi deodorantın içindeki Aluminium Chlorohydrate veya Aluminium Zirconium yapar. Ortada ter olmayınca bakteriler yiyecek birşey bulamaz ve koku da olmaz. Fakat ter bezlerinin tıkanması vücudun doğal sağlıklı çalışmasına dışarıdan bir müdahaledir. Ter, kanallar tıkalı olduğu için dışarı atılamayınca, gerisin geri vücuda girmek zorunda kalır. Bunun vücutta ne gibi zararlara ve tahribata yol açtığı tam olarak bilinememektedir. Piyasada satılan deodorantların %90’ı antiperspiranttır ve ter bezlerini tıkarlar.   Diğer taraftan, antiperspirant olmayan deodorantlar ter bezlerini tıkamazlar. Doğal terleme durmaz ama düzenlenir. Böylece vücudun doğal, sağlıklı işleyişi bozulmaz. Bu tip deodorantlar içerdikleri antibakteriyel maddelerle tende doğal olarak bulunan bakterileri etkisiz hale getirerek kokuyu önlerler. Böylece ter kokmaz.    En ideal kullanım şekli, önce kokusuz, antiperspirant olmayan bir deodorant kullanıp ter kokusuna önlem almak ve ardından istenirse güzel bir parfüm sıkıp hoş koku vermektir.     
  • Piyasadaki deodorantlar (antiperspirantlar) kokuyu nasıl önler?  Piyasadaki deodorantlar (antiperspirantlar), aktif madde olarak Aluminium Chlorohydrate veya Aluminium Zirconium içerir. Bu maddeler ter bezi kanallarını tıkarlar ve terlemeyi durdururlar. Terleme durunca da koku oluşması için gereken ortam oluşmaz. Bazı bilim adamları Aluminyum Chlorohydrate ve Aluminium Zirconium’un kansere yol açabileceklerini ısrarla belirtirken, diğerleri kanser ve bu maddeler arasında bağ kurmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu ifade ederler. Ter, kanallar tıkalı olduğu için dışarı atılamayınca, gerisin geri vücuda girmek zorunda kalır. Bunun vücutta ne gibi zararlara ve tahribata yol açtığı tam olarak bilinememektedir.     
  • Aluminyum Chlorohydrate ve Aluminium Zirconium farkı nedir?  İkisi de antiperspirant tipi deodorantlarda kullanılırlar ve ter bezi kanallarını tıkayarak teri durdururlar. Böylece kokudan korunma sağlarlar. Aluminyum Chlorohydrate “roll-on” tarzı deodorantlarda kullanılır. Aluminium Zirconium “stick” deodorantlarda kullanılır.     
  • LaNaturel Doğal Deodorant kokuyu nasıl önler?  LaNaturel Doğal Deodorant, piyasadaki anperspirantlardan farklı olarak, ter bezi kanallarını tıkamaz. Sürüldüğü bölgedeki doğal bakterileri etkisiz hale getirerek ter kokusunu önler. Bunu içeriğindeki özenle seçilmiş, tamamen doğal mineral ve bitkiler sayesinde yapar. Terlemeyi tamamen durdurmadan düzene koyduğu için vücudun doğal dengesi, ritmi bozulmaz ve sağlıklı etkin korunma sağlanır.  
LaNaturel, doğanın gücüne inanarak yola çıkmış bir harekettir.
Çoğu insan sentetik kimyasallardan vazgeçilemeyeceğini, çünkü bunların kullanılan ürünlere üstün performans özelliği verdiğini ve alternatiflerinin olmadığını iddia ederler. Hatta bu fikre o kadar inanmışlardır ki (veya inandırılmışlardır ki) kullandıkları ürünlerin doğal ve sağlıklı bir alternatifi olup olmadığını düşünmezler bile. Sonuç; insanların zayıflayan sağlıkları, artan hastalıklar..
Eğer en değerli varlığımız sağlığımızsa ve buna rağmen yaşam alanımız kimyasallarla kuşatılmışsa bir yerlerde bir hata yapıyoruz demektir.
Örneğin, DDT bir zamanların en popüler ve en yaygın kullanılan tarım ilacıydı. Çoğu insan hala hatırlar. DDT yıllar önce yasaklandı, fakat bugün bile 35-40 yaşlarını geçmiş insanlarda DDT’den kaynaklanan hastalıklara hala rastlanmakta. Çünkü yıllar önce kullanılan DDT hiç bir şekilde etkisini kaybetmiyor. Kalıntılar hücrelerde toplandığı için bütün hayatı boyunca vücut onu dışarı atamıyor. Daha kötüsü, çocuklara da anne sütü ile geçiyor ve zarar vermeye devam ediyor. En çok da karaciğer, yumurtalıklar ve beyne zarar veriyor. Oysa bir zamanlar ne popülerdi, ne yaygındı DDT. Herkes mutluluk ve huzur içinde DDT kullanırdı. O zamanlar bilim adamları yok muydu, o zamanlar ruhsat verici denetleyici kurumlar yok muydu? Peki neden izin verdiler bu kadar zararlı DDT’ye? Bu kadar zararlı olan DDT nasıl bu kadar popülerleşebildi, herkesin kullandığı bir ürün haline gelebildi? Yıllarca kimse neden uyanmadı? Ya üniversiteler, doktorlar, araştırma görevlileri? Neden hepsi de uyudular yada uyutuldular?
Başka bir gazete haberi “Amerika`da Campaign for Safe Cosmetics laboratuvarında yapılan testlerdeJohnson&Johnson markalı bebek şampuanlarında kansere sebep olan maddeler bulunduğu belirtiliyor. Campaign for Safe Cosmetics, 22 şirketin 48 ürününde 1,4 dioksin ve 28 üründe de formaldehit testi yapmıştı. Bu ürünlerden 17`sinde hem 1,4 dioksin hem de formaldehit bulunduğu tespit edilmişti. Formaldehitin Japonya ve İsveç`te bebek ürünlerinde kullanılması yasak. 1,4 dioksin de Avrupa Birliği`nde yasak.” Görüldüğü üzere bugün bile dünyanın en büyük şirketleri, en büyük markaları hala riskli kimyasal içerikleri hiç çekinmeden kullanabiliyorlar ve insan sağlığını riske atmaktan, inanılmaz şekilde, hiç korkmuyorlar. Çok daha kötüsü, bunları bebek ve çocuk ürünlerinde dahi kullanmaktan hiç çekinmiyorlar, acı ve üzüntü duymuyorlar. Bu durum yıllar önce DDT’nin nasıl bu kadar popülerleşebildiğini ve nasıl herkes tarafından kullanılan yaygın bir ürün olmayı başarabildiğini açıklıyor aslında.
Günümüz dünyasının bu şartları altında, LaNaturel’in misyonu, insanların kimsayal kuşatılmışlıklarında, onlara doğal alternatifler sunarak, en değerli varlıkları olan sağlıklarını korumalarında yardımcı olmaktır. Daha da önemlisi bunu katıksız dürüstlükle yapmaktır.

www.purneva.com

Hiç yorum yok :