21 Aralık 2013 Cumartesi

Kaliteli bir gülsuyu hiçbir güzellik ürünü ile kıyas edilemez!



                             


Temizleyici olarak gülsuyu; 

"Gül solup bahçesi harap olduktan sonra gülün kokusunu nerden duyabiliriz. Gülsuyundan dediler." Mesnevi. Cilt 1,677


Kaliteli bir gülsuyu hiçbir güzellik ürünü ile kıyas edilemez!


Gülsuyu, gülyağı üretimi esnasında elde edilen yağlı suyun-mayanın bire bir oranında damıtılmış, saf temiz ve sıcak su ile karıştırılması sonucunda elde edilen gül kokulu doğal sudur. 

Makyaj temizlemek için en doğal, en zararsız,üstelik en faydalı ürün gül suyudur. Hafif makyajda gülsuyu yüzü tamamen temizler. Yoğun makyaj temizliğ
inde ise, gülsuyu gliserin ile takviye edilir. Yarım su bardağı gülsuyuna bir büyük yemekkaşığı gliserin ilave edin ve çalkalayın. Mükemmel bir yüz temizleyiciniz hazır. Cildinize dost, üstelik onarıcı ve gençleştirici. 
Her gün yüzünüzü gül suyu ile temizlediğinizde, cildinizdeki lekelerin zamanla kaybolduğunu göreceksiniz.

Bunun dışında, sabah uyandığınızda gül suyu ile ferahlamak ya da gün içinde gül kokusu veya gül suyu kullanmak hafızanızı güçlü kılar ve unutkanlığı yenmenize ciddi faydası olur.

Gül suyuna batırılmış bez alna konulursa baş ağrısını giderir.
Doğal gülsuyu zararlı madde içermemesi nedeniyle bazı yiyecek maddeleri ve tatlılarda aroma olarak rahatlıkla kullanılabilir.

Osmanlı tıp bilgini İbni Sina ve sonrasındaki hekimler ferahlatıcı ve dinlendirici özelliği nedeniyle ruhsal hastalıkların tedavisinde gülsuyunu kullanmışlar.


Boğaz ve bademcik iltihaplarını gidermede etkili olduğu bilinen gülsuyu ayrıca antiseptikler arasında yer alıyor.


Tonik olarak gülsuyu; yüz temizliğinden sonra tonik kullanma alışkanlığınız varsa gülsuyu harika bir toniktir. Çünkü içeriğinde maddeler cildi toparlar, gerginleştirir, temizleyici ve antiseptiktir.

Gülsuyu tonik yeterli gelmezse, yeşil çay gül suyu karışımı tonik kullanabilirsiniz. Büzücü etkisi, antioksidan ve faydalı maddeler içerir.





Tarif; 1 yemek kaşığı yeşilçayı 1 çay bardağı su ile hafifçe haşlayın. Demlenmeye bırakın, soğuyunca süzün. Bir kahve fincanı yeşil çay üzerine bir çay bardağı gülsuyu koyup çalkalayın, eğer hafif serinlik etkisi tercih ederseniz karışıma 1 tatlı kaşığı alkol ekleyebilirsiniz.




www.purneva.com


Hiç yorum yok :